Björnbär (Rubus caesius) torr extrakt - Fint ljusbrunt eller brunt pulver med en distinkt doft och smak
Denna bär är den närmaste släktingen till hallon. Under lång tid har denna välsmakande bär använts för att behandla många olika sjukdomar. Björnbär är ett verkligt förråd av vitaminer och mikroelement. Tyvärr är det bara några få som känner till de hälsofrämjande egenskaperna hos björnbär.
Den kemiska sammansättningen
Den innehåller:
sackaros,
glukos,
fruktos (upp till 5%),
citronsyra,
tartarsyra,
äppelsyra,
salicylsyra och andra organiska syror,
vitaminer från grupperna B, C, E, K, P, PP,
provitamin A,
mineraler (kalium-, koppar- och mangan-salter),
tanniner och aromatiska föreningar,
pektinämnen,
fibrer och andra makro- och mikronäringsämnen.
Även i björnbär finns mineraler som natrium, kalium, kalcium, magnesium, fosfor, järn, koppar, nickel, mangan, molybden, krom, barium, vanadin, kobolt.